Muzieklessen


Wil je ook graag een instrument leren bespelen bij onze vereniging? Dat kan! Uiteraard hopen we dat je, wanneer je daar klaar voor bent, ook in onze groep komt spelen.

Iedereen vanaf 7 jaar die nog geen enkele notie heeft van muziek, kan terecht in de eerste notenleergroep. Hier leert men de beginselen van de notenleer, en dit vanaf de eerste dag in combinatie met een muziekinstrument (accordeon, gitaar of keyboard). Na dit eerste jaar heeft men de basis van de muziek volledig achter de rug. In de daaropvolgende jaren wordt die kennis, en vooral de kennis en het kunnen bespelen van het instrument verder uitgediept in het 2e en 3e jaar notenleer.

Wij weten maar al te goed dat de aankoop van een degelijk muziekinstrument, zoals een accordeon of keyboard, een serieuze financiele inspanning vraagt. Daarom verhuurt onze vereniging voor een zeer aantrekkelijke prijs instrumenten voor de notenleerlingen. Zo kan je voor weinig geld testen of je wel echt graag accordeon of keyboard speelt. De vereniging heeft natuurlijk slechts enkele accordeons en keyboards ter beschikking. Gitaren verhuren wij niet. Meer info hieromtrent kan men bekomen bij onze secretaris.

Na deze drie jaar is men klaar voor de overgangsgroep. Deze groep kan je beschouwen als de "wachtkamer" voor het orkest. Hier maakt men kennis met de muziek die in het groot orkest wordt gespeeld, maar oefent men deze aan een trager tempo. Afhankelijk van je eigen capaciteiten ga je snel naar het orkest, of blijf je nog wat langer oefenen in de overgangsgroep. Of je combineert beide, indien de repeteertijd met het orkest voor jou te kort is. Alles is mogelijk, in functie van jouw capaciteiten en wensen. Ook mensen die al een actief muziekverleden hebben, starten meestal in deze groep.

In het orkest aanbeland zal je merken dat alle soorten muziek hier aan bod komen: populaire en bekende accordeonnummers, marsen, klassieke werken, moderne hits in een accordeonkleedje, enzoverder. Ook alle soorten optredens komen aan bod. De zittende concerten zijn ruim in de meerderheid, maar regelmatig worden we ook gevraagd voor het opluisteren van eucharistievieringen, jubilea, e.d. Ook wandelende optredens, stoeten dus, komen elk jaar voor.

Wie niet geïnteresseerd is in bovenvermelde instrumenten, maar liever op trommels en cymbalen klopt, is altijd welkom bij onze drumband. Zij verzorgen bij onze optredens de drums, en andere percussie. In ons uitgebreide liedjesprogramma wordt ook met deze groep terdege rekening gehouden, zodat ook zij zich bij optredens kunnen uitleven. Ook bij de stoeten speelden zij een belangrijke rol, maar wandelende optredens doen we de laatste jaren haast niet meer.

Als je ons motto "Hoger Streven" volgt, dan ben je snel doorheen de eerste stappen in de muziekwereld heen, en kan je meegenieten van de unieke sfeer van een echt orkest.

Voor verdere inlichtingen kan u terecht bij Jeannine Konings.

Proefles!

Op zaterdag 25 augustus 2018 houden we een proefles om iedereen vrijblijvend kennis te laten maken met de werking van onze leergroepen en ons orkest. Wie nog geen instrument kan bespelen maar dit graag bij ons wil leren, is hier van harte welkom. Wij bieden lessen aan voor accordeon, keyboard, gitaar en slagwerk. We stellen het wel op prijs om vooraf even in te schrijven (via ons contactformulier of op 0477 75 94 41. De proefles is uitzonderlijk wel in de Gildezaal, Stationsstraat 61 te Essen

Als je al wel één van deze instrumenten kan bespelen, kan altijd een kijkje komen nemen tijdens onze repetitie op zondagvoormiddag. Breng gerust je instrument mee, misschien kan je al een nootje meespelen!


Start van de nieuwe lessen:

zaterdag 1 september 2018

theorielessen 1e jaar op 1, 8, 15, 22 september van 9:30 - 10-45. Inschrijven kan op 1 en 8 september van 9u - 9:30

Waar en wanneer vinden de lessen plaats?

1e lesjaar: zaterdag 8:45 - 10:45
2e lesjaar: zaterdag 10:45 - 12:45
3e lesjaar: maandag 18:15 - 20:00
overgangsgroep: dinsdag 19:00 - 20:00
gitaar overgangsgroep: maandag 20:00 - 21:15

alle lessen vinden plaats in 't Gildenhuys, Stationsstraat 59, Essen.